Paikka auki -työntekijä Tarmo Rouhiainen aloitti sisältösuunnittelijana Sähköisissä palveluissa maaliskuun alussa. Tarmo osallistui yhteiskehittämiseen ja tuotti A-klinikkasäätiölle useita videoita. Tässä Tarmon tarina koronavuodesta:

”Ehdin olla yhdeksän päivää toimistolla, sen jälkeen siirryin koronan vuoksi kotitoimistoon. Yhteydet työtiimiin hoituivat tästä eteenpäin Teamsin välityksellä. Tiimilounaalla ehdin käydä kerran.

Paikka auki -jaksolla pääsin hyödyntämään kokemustani media-alalta. Kesällä, kun koronatilanne hieman hellitti, oli hyvä hetki käydä kuvaamassa haastatteluja Asunnottomien yötä varten. Mieleenpainuvinta oli kuvausretki Vartiosaareen, jonne kuljettiin yhteysvene Puksulla, kuljettajanaan VVA ry:n vapaaehtoinen Kari. Nyt ymmärrän, mistä saari on saanut nimensä: sieltä aukeavat upeat näkymät saaristoon Helsingin edustalle. 

Joulukuussa löytyi sopiva hetki käydä kuvaamassa Vantaan Reelissä, kun kuntouttavan työtoiminnan talossa oli vain henkilökunta paikalla. Reelin kanssa tehtiin yhteiskehittämistä sosiaalisen työllistämisen sähköiseen tukipakettiin.”

Kuva
kuvassa Vantaan Reelin väkeä

Kuvassa Jaana, Kai ja Ari Vantaan Reelistä. Jaana pääsi ammattikorkeakouluun opiskelemaan insinööriksi. Ari ja Kai saivat töitä työpajaohjaajina. 

Tutustu Tarmon tekemiin videoihin:

Asunnottomuutta kokenut Antti etenee elämässään koronasta huolimatta
Asunnottomuutta kokenut Riikka: ”Olin kodissani koditon”
Asunnottomuustyötä tekevä Riikka: ”Asunnottomuus on naisille julma paikka”
Asunnottomuutta kokenut Tero: ”Oma kämppä on pääasia”
Katuklinikka auttaa heitä, jotka ovat palvelujen ulkopuolella
Tietopuu tarjoaa luotettavaa tietoa päihde- ja mielenterveysalan ammattilaisille
MIPA 2.0: Tutkimus paljasti matalan kynnyksen palvelujen tärkeyden
Tee tuplasti hyvää -kampanja